Hem till Karibien!

Nu har det gått precis en månad sedan vi lämnade Sverige för en ny period i Karibien!

Old Mongoose och Black Rock IPA fantastisk öl från West Indies Grenada

Vi hade en underbar sommar i Sverige! Vi har bott på Landängen,  Muskö och haft ett härligt umgänge med underbara vänner, släkt, familj och landängsbor. Rena karibienvädret med 26 grader i havet, varmt och soligt gjorde sitt till. Super med alla vänner som kommit till Muskö med båt, bil och motorcykel!! Björn passade på att besöka Rotaryklubben, fika med simklubben H2O och köra truck en dag på båtklubben vid torrsättningen.

Trevlig kräftskiva på Landängens dansbana
Lena o Anders Ahlin tog chansen att testa Landängens dansbana
På Bullerö med Gunnel o Lasse Tornerhiélm.
Det hände faktiskt att det regnade i somras. Johan Virgin håller  i paraplyet så det går att grilla ändå. Grillen tillfälligt uppställd pga bygge av utedäck.

Vi flög till Malta med sönerna Henrik och Patrik i september. Spännande historia från ca 4000 f.kr och mycket att se och uppleva.

Valletta
Patrik kyler av sig med en drink
Björn rider på Henriks axlar. Inte så länge sedan det var tvärtom…
Snillen spekulerar i Valletta

I början hade vi mest fokus på trevligt umgänge men sedan kom vi igång med en massa projekt som nytt utedäck ca 4 ggr så stort som gamla altanen, förbättrad uppfartsväg mm.

Förbättring av uppfartsvägen
Gamla altanen
Björn spräcker sten för nya utedäcket.
Nya utedäcket
Invigning av nya  utedäcket som blev klart precis när vi skulle åka iväg igen

På vägen hem till båten som låg upplagd på Clarkes Court på Grenada fick vi övernatta en natt i New York.

Skönt konstatera att båten klarat sig bra de 4 månader vi varit borta. Massor med jobb och de dryga två veckorna vi hade på oss före sjösättningen försvann raskt. Vi bodde i båten men utnyttjade ”foodtrucken” och den lokala restaurangen flitigt.

Sjösättning!
Nella inför starten på Hashen

Mesta tiden har gått åt till båten men vi har i alla fall deltagit i Hashen (gå och löp-event for drinkers with a running problem),  lärt oss om karibisk matlagning och varit på ”Container Park” där det finns massor av minirestauranger.

Härligt vara i sjön så det blir lite svalare och man kan bada.

Efter att vi återmonterat allt på däck, segel mm. så seglade vi till västsidan nära huvudstaden St Georges. Här ligger vi och väntar på att vår nya bimini (kapelltak över sittbrunnen) ska levereras.

 

 

 

7 reaktioner på ”Hem till Karibien!”

  1. Hej på er,
    Tack för senast hemma i Svedala!
    Ska bli kul att fortsätta följa era resor framöver.
    Här går vi sakta i idé fram till jul, då solen vänder tillbaka mot oss.
    Kramar från oss
    /Ninna o Hans

  2. Skönt att allt har gått enligt planerna! Nu ser vi fram emot härliga och spännande seglingsskildringar i vårt kommande vinterlandskap.
    Kram till ER

  3. Det var som sjutton! Hur länge blir ni borta denna gång och hur ser planen ut?

  4. Skönt att höra att báten – och ni – hade det bra under sommaren. Njut av det varma havet och skriv vidare om era äventyr. Det är sá roligt att läsa om vad ni ser och gör.
    Kram frán Al and his Gal

  5. Så trevligt att ni hittat ”hem” igen och får koppla av med varma vindar och intressanta upplevelser efter er hektiska ”semester” i Sverige.
    Uteplatsen på Muskö ser ut att ha blivit en lyckad lösning.

    Lasse.

  6. Härligt att vara tillbaka förstår vi, önskar er en härlig seglingssäsong – vi kastar loss i mitten av nästa vecka och styr mot Aruba – kram från oss på s/y Bushpoint

Kommentarer är stängda.