Kontakta oss

Kontaktuppgifter
visikort1 visitkort2

VHF/SSBBildresultat för ssb radio m802

Vi har VHF:en på när vi seglar. Gör gärna ett DSC routine call på MMSI 265629420. Kan även användas på SSB vid avstånd bortom horisonten.

Mobiltelefon http://dizw242ufxqut.cloudfront.net/images/product/electronics/cellphone/image0/iphone_5s_white_16gb-25126425-xtrab.jpg
Om vi har lämnat Europa (vissa öar i Västindien tillhör Europa) så kommer vi bara ha telefonerna på sporadiskt. Troligen svarar vi inte på okända nummer men lyssnar av mobilsvar och läser sms ibland. e-post är oftast bättre.

e-post   Relaterad bild
På längesegling ligger man i hamn ca 80% av tiden och vi kommer att läsa vår vanliga mail minst en gång per vecka. I Europa och i länder där vi väljer att köpa SIM-kort har vi bra tillgång till Internet och kollar e-posten oftare.
På öppet hav har vi tillgång till kortvågsradio och satellittelefon.
Via kortvågsradio och satellittelefon kan vi ta emot korta mail utan bilagor.
Våra vänner får information om hur man skriver e-postmeddelanden för att de ska skickas vidare till mailkontot vi kollar via SSB och satellittelefon.

SatellittelefonBildresultat för iridium 9575 extreme
Om vi har telefonen på så går det att ringa oss på +881641400944. Samtalskostnaden betalas av den som ringer upp ca 28 kr/minut. Se aktuella priser på https://www.telia.se/foretag/om/priser/mobilsamtal-till-utlandet-ovriga