Hanöbukten och Simrishamn

Vi bestämde oss för att gå direkt från Kalmar till Simrishamn för att komma före ett oväder och slippa det på Hanöbukten. Vi hann nästan… vid midnatt kom fronten. Vi såg den på radarn och var beredda med sjöställen på när den hårda vinden och det piskande regnet kom.

Fronten närmar sig
Mitt i smeten

Det fick bli motor sista biten. Regnet avlöses av dimma som var så tjock att det det blev tjock mjölk i luften som lystes upp av våra LED-lanternor. Vi gick sakta sista biten för att ha lite gryningsljus när vi gick in i hamnen. Tilläggning vid 3 på natten i Simrishamns gästhamn.
I Simrishamn gjorde en regnskur att vi snabbt ombestämde oss (vi ändrar oss aldrig men ombestämmer oss ibland..) och rusade tillbaka till båten istället för att gå på stan.
Vännen Per Lindén med besättning Ove och Peter förtöjde långsides med oss. De är på hemsegling från Uddevalla med Pers nyförvärvade Hallberg Rassy 40 som nog även i fortsättningen kommer att heta Blue Pearl.

Johan Virgin skulle ha varit med men hade enligt Per deserterat… Studiebesök ombord och grattis till en mycket fin HR!!
SOS ombord hos oss. SOS har ingenting med nöd att göra och inte heller med Sill o (Ost) Snaps. SOS betyder numera Skumpa o Snittar i vårt seglargäng.
Senare bjöd de på Johans (!) utsökta vin med tillbehör. Trevligt!

Björn, Ove, Peter, Per och Gertrud njuter av Johans vin!

Prognos hård västlig vind idag så det blir nog en natt till i Simrishamn.

En reaktion på ”Hanöbukten och Simrishamn”

  1. Önskar vi kunde vart med er. Ser som vanligt mycket trevligt ut

Kommentarer inaktiverade.