Hamnfrossa, Volvo Ocean Race och fred

Hamnfrossa

Nu ligger vi för tredje natten i Scheveningen (Den Haag). Bara någon enstaka båt har lämnat hamnen idag på grund av fortsatt blåst och regn. Som många vet brukar vi drabbas av ”hamnfrossa” redan efter en natt i samma hamn. Hittills har vi bara kunnat bota den med att snabbt segla vidare mot nya mål men nu har Peter och Jackline försett oss med effektiv medicin!

Medicin mot hamnfrossa. ordinerad av med. dr. Ellen
Kurering av hamnfrossa

Fred

Igår tog vi spårvagnen till Den Haag. Patrik som är blivande jurist guidade oss bland annat till Peace Palace som i över 100 år dömt och medlat i internationella konflikter för att undvika krig.

Peace Palace

I Peace Palace finns International Court of Justice (which is the principal judicial body of the United Nations), the Permanent Court of Arbitration (PCA), the Hague Academy of International Law and the Peace Palace Library.
De gör nog mycket nytta och det är bara att hoppas att de lyckas bra i fortsättningen….

Volvo Ocean Race 2017-2018

När vi närmade oss Scheveningen mötte vi Volvo Ocean båten Akzo Nobel som döptes för bara några dagar sedan och har Scheveningen som hemmahamn. Se mer på https://www.teamakzonobel.com/

Akzo Nobel. Nybygge för Volvo Ocean Race 2017-2018

Den Haag är slutmål för hela kommande Volvo Ocean Race! Läs mer på:
http://www.volvooceanrace.com/en/ports/the-hague.html

5 reaktioner på ”Hamnfrossa, Volvo Ocean Race och fred”

 1. Vi får hålla tummarna för att det löser sig med vädret 🙂 Vi kan rekommendera att ta tåget till Rotterdam och besöka Rotterdams hamn/Europort – det är mäktigt!

  Hemma här är allt bara bra, sommarvädret är som det ska vara i Sverige om sommaren runt 18 grader och sol blandat med regn 🙂 men vi njuter av ”kylan”. Vi har inte gjort så mycket men lite har vi allt hunnit med bl a firade vi Jeanettes födelsedag med bl a besök på slottet och Mama Mia ”the party” på Tyrol – mycket bra båda två. Sedan har vi haft Hamburgerkväll för våra bloggare och hade så himla tur med vädret!

  Ni får ha det så gott, vi följer er fortsatta färd!

  1. Vi har just passerat Europort. Imponerande trafik in och ut men vi hade tur vid passagen. Nu är det SOL!!

 2. Vilken tur att den kommer till rätta. Vi vet hur det är i Holland, regn och blåst. Men ni har ändå seglat fort ner. Vänta på oss så vi hinner ikapp.
  Fair winds.

  1. Vi har fått en mer positiv attityd till hamnfrossa nu 🙂 .När lättar Ellen?

 3. Underbart att medicinen har bra effekt !!
  Vi bara längtar att komma ikapp er nu med ängel och allt
  Kram i massor från hon på Ellen

Kommentarer inaktiverade.