Frankrike och gästflaggor

Efter ett pit stop i Oostende i Belgien (blev inte ens en belgisk öl….) fortsatte vi till Dunkerque i Frankrike. Således byte av gästflagga även idag.

4 Gästflaggan sätts under styrbords spridare

Vi har ett 30-tal gästflaggor med oss. Verkar kanske mycket men vi har redan använt fyra: Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike.
De flaggor vi inte hade sedan tidigare köpte vi från https://www.best-buy-flags.co.uk/ som har bra priser, dock fick Gertrud komplettera med flagglinor. Det gjordes hemma men symaskinen är med ombord.

Gertrud syr linor i gästflaggorna

I Dunkerque turistade vi på stan och var bland annat uppe i det höga klocktornet med utsikt över både stad och hav. Krigsmuseet var tyvärr stängt.
På kvällen kom OSK-båten Chablis in och vi pratade en stund. De planerar gå vidare till England och sedan direkt till Medelhavet. Vår sida med länkar bland annat till andra seglarbloggar kompletterades.

 

6 reaktioner på ”Frankrike och gästflaggor”

  1. I den här takten hinner ni korsa Atlanten som träning innan ARC. I vilket land skall ni stanna lite längre? Förutom Spanien? Njut lite av Frankrike och ta ett glas vin 🙂

  2. Vilken bra idé!! Nja eftersom starten på ARC är given till 19:e november så tillbringar vi tiden fram till dess efter kusterna här så vi ska nog hinna med mer än ett glas…

  3. Hej oceanseglare!!!Vi som tycker det är äventyr att segla i Medelhavet ligger lite efter…Har just badat i 29-graders vatten och sett solen gå ner över Porto Helis kontur. I morgon monterar vi storsegel och boom braker och ger oss av. Vår SOS är Mythos och nötter.

    1. Hmmm Några sådana temperaturer har vi inte sett till – men sedan Kielkanalen har vi inte kört värmaren om nätterna…
      Vi har seglat en del i Grekland med en kompis. Det har varit fantastiskt trevligt!

Kommentarer inaktiverade.