Ostfrisiska öarna

Vi låg en natt i Brunsbüttel precis intill slussarna. Mäktigt när ett fartyg på 40.000 ton passerar bara någon meter från båten.
När man går ut i Elbemynningen måste man passa på när tidvattnet går ut. Vi hade tur och kunde lätta i anständig tid på morgonen. Som mest hade vi nästan 4 knop medström.

Nästan 4 knop medström

De Ostfrisiska öarna som ligger utanför Tysklands nordsjökust  skiljs från fastlandet av ett mycket grunt område som till stora delar är torrlagt när tidvattnet är lågt.
Öarna är mycket populära turistmål med sina oändliga sandstränder fulla med typiska tyska solstolar.

Promenad till ”oändliga” sandstränderna.

Denna gång gick vi till Spiekeroog där vi inte varit tidigare. Tidigare har vi varit på Borkum, Norderney och  Langeoog.
Det blir inte mycket vatten kvar när tidvattnet är lågt. Vi har grunda kölar och kan stå lite på botten utan problem.

Inte mycket vatten kvar i hamnen i Spiekeroog när tidvattnet är lågt.

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Ostfrisiska öarna”

 1. Härligt att man får en insikt i ett annat liv när man sitter här på kontoret. Är det mycket andra seglare på dessa öar eller är det för knöligt om man bara har en köl?

  1. Vissa av öarna har djupa hamnar som Borkum och även Norderney är ok. Langeoog och Spiekeroog kan nog vara lite väl med spännande med kölbåt…
   Hamnarna är populära men det fortfarande tidigt på säsongen så det är helt ok.
   En säl dök just upp framför båten!

 2. Mamma hälsar. Har berättat var ni är. Har koll på er med Marine Finder, men den uppdaterar lite ojämnt, men nu såg jag er utanför Langeloog för 16 minuter sedan.
  Kram.

Kommentarer inaktiverade.