Lanzarote

Till Papagayo

Gennakersegling söderut längs Lanzarotes västsida. Obs halskhornet flyttat mot lovart för att fånga vinden bättre

Skön genackersegling från Graiosa. Vi ankrade för natten vid Papagayo på Lanzarotes sydsida. Middag med ärtsoppa, punsch och pannkaka! Vi hade blivit väl försedda hemifrån av Birgitta&Birger samt Jeanette&Fredrik.

Björn snorklade och såg att ankarkättingen låg runt klippblock på botten och mycket riktigt hade vi lite svårt att få upp ankaret, men vi låg tryggt i alla fall!
Lite tuff kryss norrut till Arrecife som är huvudorten på Lanzarote. På Kanarieöarna finns så kallade accelerationszoner där starka i huvudsak nordliga och nordostliga vindar blåser längs öarna.

Arrecife

Marinan i Arrecife är bara två år gammal och mycket fräsch. Personalen är trevlig och man känner sig mycket välkommen. I stan finns mycket bra mataffärer och chandlers (båttillbehörsaffärer). I båttillbehörsaffärerna ska man fråga efter det man inte hittar i hyllorna för baklagren är imponerande!
Cyklade till IKEA och köpte en massa svensk mat.

Kräftor inhandlade på IKEA, svenska nubbar, knäckebröd och Herrgårdsost

Vi tog en heldags bussutflykt för att bland annat besöka den otroliga nationalparken Timanfaya som är ett enormt vulkanområde och där marken på vissa ställen är het!

Timanfaya National Park. Etn gigantisk lava- och asköken

Vi föll också för turistattraktionen att prova kamelritt. Faktiskt lite kul!

Björn ler ansträngt när kamelen buffar honom i ryggen och huvudet

Tävling för våra läsare!

Gertrud dricker öl, med stövlarna på stående i en balja med vatten. Vad gör hon??

Vem kan gissa varför Gertrud står i en balja med stövlarna på och dricker öl? Maila [email protected] med ditt förslag.

Hemresa

Gertrud åkte till Stockholm på en dryg vecka och hälsade på familjer, släkt och vännerna  Carina&Conny, Christina&Janne, Anna&Gunnar samt Birgitta&Birger.
Björn var kvar och fixade med båten samt umgicks med Kess&Anne samt Olle&Maggan. Björn och Kess besökte också den lokala Rotaryklubben. Vi gick på 6D bion i hamnen tillsammans med Maggan&Olle. En omskakande upplevelse som vi gett Maggan i födelsedagspresent.

Ankrat utanför Marina Rubicon

Efter drygt 2 veckor i Marina var det skönt att ankra utanför marina Rubicon på södra Lanzarote. Marina Rubicon är fin men väldigt turistig med mycket restauranger men dåligt med mataffärer.  Vi upplevde personalen som otrevlig mot oss som ankrat utanför. Bland annat hindrade de Björn att åka in i hamnen med jollen för att hämta Anne&Kess som skulle på middag i Think Twice.  Vi var glada att vi valt Marina Lanzarote istället för Marina Rubicon för vårt långa stopp.
Susanne och Lars på Seawind var ombord på kaffe. De hade seglat till Lanzarote via ”genvägen” norrut längs norska kusten och runt Island!!
Vi ”roade” oss med att byta toalettslangar och skrubba rent botten från den gröna beläggningen. Finast var dreven där vi har Hempels SilicOne!