Vi närmar oss!

Nu har vi ”bara” ca 330 distansminuter kvar. Det är ungefär lika långt som tvärs över Biscayabukten eller över Nordsjön från Danmark till Skottland. Således nästan framme! Samtalen handlar allt mer om vad vi ska göra när vi kommer fram. Vi tror oss ligga ganska bra till kappseglingsmässigt men vi får se när de officiella resultaten kommer räknade med rätt handicap och tillägg för motorgång. För närvarande seglar vi med gennaker och storsegel. Gennakern för vi nu med halshornet på lovartsstäven och skotad i lä. I morse när Björn var net controller på radionätet skörade vi gennakern för tredje gången! Liket (kanten på seglet) hakade i spridaren på masten och seglet gick sönder. Bärgning och ny lagning. Vi börjar få rutin på att laga segel snabbt men seglet blir allt mer laptäcke. Hoppas det finns en bra segelmakare på St Lucia! Vädret är fint och soligt varje dag med underbart månsken om nätterna. Fullmånen har passerat men månen är fortfarande stor. Våghöjden är upp till ca 4 meter men det märks inte så mycket. Vinden ligger för det mesta mellan 6 och 10 m/s. Vi ser andra båtar vid enstaka tillfällen men det har hänt att vi fått väja för andra på natten. Maten har nått nya höjder varje dag fram tills idag. Igår åt vi biff med gorgonzolasås och nybakad chokladkaka (sockerkaka) till kaffet. Idag blev Tomas hårt kritiserad för att servera corned beef och tortellini. Men det var faktiskt inte så hemskt som vi trodde och fördelen är att det blir en enkel match för morgondagens kockar att slå detta. Middagen intas alltid vid snyggt dukat bord.

4 thoughts on “Vi närmar oss!”

  1. Heja heja, nu har ni avancerat till plats 51, kl 0000 den 8 dec. Ni ser ut att ha goda chanser att avancera ytterligare några platser. Så vitt jag minns finns segelmakare i St Lucia.

  2. Yipee då är ni nästan framme. Ha det härligt. Vi ligger tryggt i Pasito Blanco och gör massor av utflykter på Gran Canaria kram från Flora

  3. Heja heja, nu har ni avancerat till plats 52, kl 0800 den 8 dec. Ni ser ut att ha goda chanser att avancera ytterligare några platser. Så vitt jag minns finns segelmakare i St Lucia.

Kommentarer inaktiverade.