Squalls och riggproblem

Nu har vi verkligen fått uppleva många squalls! En squall är ett litet intensivt regnväder som ofta medför hårda vindar just när de kommer. De kommer farande mot oss på rad. Oftast ser man squallen på radarn och många gånger kan man ändra kurs för att undvika dem. Några har träffat oss under natten och dagen.

Båten blir väl skölj av regnet i en squall

Vi får glädja oss över att få saltlagren bortspolade av det intensiva regnet. Mellan squallen är det fin segling och varmt skönt väder.
När vi skulle reva storseglet idag fick vi inte ner det utan det fastnade i den övre delen. Vi försökte på nytt och då drog vi sönder storseglet där det fastnat.

Skadan i storseglet som blev när vi försökte reva men en skruv stack ut ur skenan på masten

Senare upptäckte vi en skruv i mastskenan som stack ut och blockerade en travare. Nu kan vi varken reva eller ta ner seglet så vi satsar på att gå i mål och sedan måste vi upp i masten och lösa problemet innan seglet kan tas ner så vi kan gå i hamn. Vi surfar på med bra fart mot mål. Max båtfart enligt GPS 16,6 knop och max vindstyrka 17,9 m/s. Nu är det bara drygt 100 distansminuter kvar så vi håller tummarna för att seglet hänger ihop så vi kan gå i mål i morgon.

2 thoughts on “Squalls och riggproblem”

  1. Lycka till på upploppet, Rompunchen väntar er på bryggan när ni lägger till.

Kommentarer inaktiverade.