Jul och Tobago Cays

Julen firades på Bequia. På julafton gjorde vi ett pepparkakshus av en byggsats i form av platt paket från IKEA som vi monterade och dekorerade. Insexnyckel medföljde inte så vi fick använda smält socker och kristyr på gammalt hederligt vis.

Pepparkakshus vi byggt på Think Twice. Mjuknar snabbt!

I det varma fuktiga klimatet överlevde pepparkakshuset inte ens en dag innan det kollapsade!
Julsillen hade redan gått åt så lunchen fick bli pannkakor med saffran i.

Lunch på julafton. Tunnpannkakor med saffran. Gott men sylt passar inte till.

Carina och Conny på Ultimo hade bokat julbord på Papas för massor av seglare. Mycket gott och trevligt. Allt från sill, lax, köttbullar och Janssons frestelse till Barracuda  fanns! Barracudan var bäst! Obegränsat med Absolut Vodka ingick och stämningen var hög.

Julbord för svenska seglare
En oombedd lekledare  (mannen till höger) dök upp och fick oss att stå på stolarna och bete oss.

Tobago Cays

På juldagen seglade vi vidare Tobago Cays (uttalas som Tobago Keys  på Engelska).  Otroligt vackert med turkost vatten och man ser tydligt botten på 12 meters djup.

Härliga stränder Tobago Cays
Vy mot revet

Tobago Cays är populärt men det finns bra med plats för alla att ankra innanför revet som skyddar mot atlantvågorna.  Vi räknade båtarna och kom fram till att mer än hälften var katamaraner.
Mot vinden finns inget skydd så det är viktigt med bra ankare. Vi hade upp till 18 m/s på vår vindmätare. Vi gläds åt vårt 33 kg Rocna med 80m 10 mm kätting!

Det skyddande revet vid Tobago Cays

Båtarna ligger fint innanför revet, men vinden viner i riggen
Skönt komma iland och vandra ibland

Jurrasic Park

Jätteödla vi mötte på en av öarna!! Säkert en meter lång. Jurrasic Park känsla. Undrar om den äter seglare?

Det ska finnas många stora sköldpaddor men vi såg bara en som simmade en liten bit från båten. När Björn simmat dit var den redan borta.

Vi köpte humrar (Languster) av en lokal fiskare. Denna gång var de lite mindre så vi fick ner dem i kastrullen. 100 EC (East Caribbean Dollar , Ca 318 kr) för två.

Grilltången är bra för att hålla ner hummern (Langgustern) i kastrullen tills de inte lever längre.

Vågor

Skönt stå i det stilla strandskvalpet
Oj vilken våg som plötsligt kom. Björn hade tur som fick den på bild. Gertrud hade mindre tur som blev dyblöt och fick mycket sand i ansiktet.

 

 

 

 

10 thoughts on “Jul och Tobago Cays”

 1. Hej
  Er lägesuppdatering värmer oss där vi sitter i vårt kök och stirrar ut i det mörka, blåsiga, kalla, mycket våta väder som omger oss just nu.
  Eftersom vi fortfarande (trots åldern) har kvar lite av våra minnen, så känner vi genast igen var ni är och hur överdådigt slösaktigt och välförtjänt ni lever. Ta en hummer till!!
  Gott Nytt År och fortsatt trevlig seglats.
  Ninna & Hans

 2. Hej på er! Vad härligt att ni tagit er ner till TC, det kan blåsa bra så här års, men visst ligger man bra bakom revet. Senare i vår lugnar vinden ner sig och en av gångerna vi var där var det spegelblankt bakom revet 🙂 Ni får ha ett härligt slut på året så önskar vi er ett riktigt Gott Nytt 2018, kram från s/y Bushpoint

 3. Så roligt att läsa era brev, ni ser ut att ha det fantastiskt! Vi önskar er ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!
  Hälsar Anders o Lena på Space

 4. Låter underbart, vi kommer att fira Nyår med Anders och Lena på Space och Kjell och Britt-Marie på Mermaid (som ligger kvar i Sverige) i LP.
  Gott Nytt År kära vänner
  Lasse och Gunnel på Flora II

 5. Om inte ens en arkitekt SAR lyckas med pepparkakshuset får det väl anses vara ett hopplöst projekt. Snyggt så länge det varade och nice try! Bästa hälsningar från ett inte fullt så varmt men helt ok Spanien. Allt gott inför det nya året!

 6. Tack för en riktigt värmande julhälsning långt ifrån den snö vi i år fick uppleva under vårt Julfirande med fam i Oslo med kälkåkning i Holmenkollens gamla OS bana som är väldigt populär långt ifrån de bilder vi sett
  Önskar er alla en riktigt Gott Nytt År med fortsatt härliga segelstunder
  🎉🍾

 7. Ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt År till Er i värmen från ett snörikt och vackert vinterlandskap i Åre
  AnnaLena o Calle

 8. Gott Nytt År kära vänner.
  Härligt att höra era berättelser.
  Många kramar från Gunnel o Lasse

 9. God fortsättning på 2018!
  Härliga bilder!
  Kramar från Laxvägen
  Kerstin & Herbert

Kommentarer inaktiverade.