Flygfisk mm

Vi gjorde en mänsklig adventsljusstake med hjälp av våra pannlampor. Fint utsmyckade med glitter.

Levande adventsstake. Första ljuset tänt.

Igår hände mycket. Just när Björn rapporterade på radionätet skrek båda fiskspöna till. Napp med stor fisk på båda samtidigt. Vajern framför draget slets eller bets av på båda så det blev ingen fångst. Som bekant finns det inga fiskar som är så stora som de man inte får upp… När vi satte gennakern gick den sönder igen en liten bit från förra skadan. Ny lagning och hissning! En annan båt berättade att en flygfisk flugit in i deras båt och landat på spisen. Nästa gång ska de se till att ha en het stekpanna att landa i! Vår flaskpost blev sjösatt först igår. Både brevet i flaskan och hela flaskan vakumpackades för att klara den långa sjöresan mot någon okänd strand. Björn hittade på en liten tävling: Hitta vår okända fripassagerare. Johan hittade fripassageraren: En flygfisk som landat i ankaret.

Ännu en flygfisk att återföra till havet.

Till middag lagade vi lite tapas till förrätt och parmesangratinerade champignonfyllda crepes till huvudrätt. Therese Virgin som förser oss med en daglig nyhetssammanfattning rapporterade om det kyliga vädret i Stockholm. Hon berättade också att månen är ovanligt nära jorden och ovanligt stark. Det märks verkligen! Vi ska väl inte klaga på att det är så varmt för det är väl ingen som tycker synd om oss för det. Just nu, klockan 3 på natten, är det 26 grader i vattnet och 28 i båten. På dagarna är det mycket varmare och man kan bara vara i skuggan.

3 thoughts on “Flygfisk mm”

 1. ”lite tapas”, är det flygfisk-bitar?
  Kollade läget. 4 båtar har redan nått S:t Lucia, ni ligger 59:a (5:e dec) och för några dagar sedan låg ni 70.
  Ha det bra!

 2. Jag har alltid undrat: Kan man äta flygfisk? Vilket är bäst, stekt eller kokt? Mycket ben?

 3. Det går ju riktigt vilt till därute, hoppas ni får upp fisk lite senare.
  Ja här är verkligen mörkt och trist, snön som kom inatt har nu regnat bort.
  Må gott
  Anno

Kommentarer inaktiverade.