Gran Canaria och ARC eventet

Från La Gomera hade vi en fin nattsegling med underbart månsken och fullmåne. För en gångs skull var fiskelinorna ute. Sedan har vi läst att fisken inte nappar kring fullmåne. Vi märkte det…

Upp till 6 pilotvalar samtidigt kring båten vid södra Teneriffa

 

Las Palmas på Gran Canaria är vår sista hamn i Europa. Sedan bär det av över Atlanten. Vår ankomst firade vi med skumpa vi fått av Jeanette och Fredrik på Bushpoint före avseglingen hemifrån.
Besök på en läcker 50 fots katamaran Bluewater 50. Imponerande badkar i fördäcket. (Stegen ska inte ligga i badkaret när man badar.)
Bob and Claire från YachtCom i UK var ombord och hjälpte oss bland annat att hitta orsaken till de störningar vi haft på SSB-radion.
Ett gäng startade 2 veckor före oss för att segla via Cap Verde. Här går deras start.
10 november anlände våra vänner Tomas Lindbohm, Per Lindén och Johan Virgin som ska segla med över Atlanten. Jättekul!! Obs de fina tröjorna som Tomas hade med som present.
En av alla fester…

Hamnen i Las Palmas är full av båtar som ska segla Atlantic Rally for Cruisers, ARC. 190 båtar ska starta från Las Palmas den 19:e november mot Saint Lucia i Karibien. Hamnen sjuder av aktivitet. Besättningarna går på olika seminarier om dagarna och sundowners och fester på kvällarna.
Det är trängsel på Rolnautic, den lokala utmärkta båttillbehörsaffären. Mycket meckande på båtarna inför Atlantseglingen.

Högtidligt öppnande av ARC eventet. Här kunde framtida OS arrangörer varit med lärt sig! Björn var bärare av den officiella fanan för Sverige.
Think Twice gänget i sina ARC-tröjor vid invigningen. Björn Johan Per Gertrud och Tomas.
Kostymparty med tema ”Under the Sea”. Vi var Plastic Monsters med budskapet Clean Sea. Vi var fullhängda med plastskräp. Mycket uppskattning för Johans idé!
Trevliga vänner hälsar på: Bengt-Arne, Claes, Saga, Olle, Maggan, Anders och Annika
Så här glada och hungriga är Maggan och Annika efter 1,5  timmes väntan på pizzorna på Sailors bar! Namnet lockar men dit ska vi nog inte gå mer.

 

 

 

 

6 thoughts on “Gran Canaria och ARC eventet”

 1. Vilken hektisk upptakt till ”Take off” på söndag! Jag ska med stort intresse följa er färd mot ny kontinent.
  Hoppas ni får fina vindar och fler möten med havets fascinerande däggdjur.

  Lasse.

 2. Då får man önska er lycka till!!!!
  Jasså, Björn är fanbärare, ja , jag undrade väl varför har har så djup navel…..
  (Har beställt RP 400 nu o lagt handpenning)

  Per.

 3. Önskar er alla en härlig resa över det stora havet. Hoppas att ni får mycket fisk. Vi kommer med spänning att följa er resa. Nu är det bara sju månader kvar tills vi kommer efter.
  Kram från Christina & Janne

 4. Vilket kul äventyr för er. Sedan kan ni segla genom Panama-kanalen och upp utmed amerikanska västkusten och hälsa på oss i Portland, Oregon. – Skall bli roligt att följa er seglats. Lycka till, säger Al och Tispe.

 5. Hej Kära vänner

  Vi önskar er en fantastisk och innehållsrik översegling.
  Vi tackar så här långt för er intressanta och lärorika blogg. Följer er med spänning
  Kramar
  Bosse och Stina

 6. Vi följer er dagligen på YB races och ser att ni kämpar er väster ut, trots kanske inte de mest gynnsamma vindarna(?). Det känns tryggt att kunna följa er på detta sätt och vi är glada över att kunna ”vara med”. Förutom seglingen och det stora äventyret ni är med om, så hoppas vi att ni håller er friska och har det bra.
  Fortsatt lycka till med längeseglingen.
  Kram och hälsningar från Birgitta och Birger som skickar en skärgårdshälsning (tät morgondimma, +1 grad…).

Kommentarer inaktiverade.